Annons:
Etiketterapparartiklar
Läst 3989 ggr
Niklas
5/12/10, 4:16 PM

Subtitles - textning till filmer på 20 språk

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Tänk dig att du sitter på en malaysisk biograf och till din bestörtning märker att filmen är dubbad och textningen obegriplig. Vad gör du?

SubtitlesSubtitles är kopplad till en databas med texning till mängder av filmer. Texterna finns på 20 olika språk. Välj en film och ett språk, vänta några sekunder medan texten laddas ner till din telefon. Tryck på play när filmen startar och följ handlingen via textningen på skärmen. Texterna rullar fram i takt med filmen.

Det kanske inte är helt optimalt att textningen inte visas i filmen, men som nödlösning kan det fungera. Jag upptäckte också att det var ganska roligt att bläddra omkring i texter från filmer som jag har sett tidigare. Det går att klicka fram textraderna för hand som alternativ till att låta dem rullas automatiskt.

Jag hittade texter till alla filmer jag sökte efter. Både svenska och engelska.

Programmet är gratis.

Daniel Walker har utvecklat Subtitles.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
johan
5/12/10, 8:10 PM
#1

Vad händer om man inte tryck på play vid rätt tillfälle? Säg att man inte inser att det är otextat förrän det gått tio min.

Det vore coolt om den likt shazam kunde lyssna på filmen och hitta rätt själv.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Niklas
5/12/10, 8:33 PM
#2

Du kan hoppa fram och tillbaka mellan replikerna. Fast om du inte förstår språket alls hjälper det förstås inte mycket. Shazamlösningen vore snygg.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: