Annons:
Etiketterapparartiklar
Läst 6192 ggr
Niklas
4/6/10, 5:23 PM

PaintMee - oljemålning för dummies

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Tidigare skrev jag om SketchMee som gör teckningar av dina bilder. Här är systerprogrammet som gör oljemålningar.

PaintMeeLiksom SketchMee är PaintMee ett lättanvänt program. Välj en bild, gör dina inställningar och vänta medan bilden målas.

De saker du kan ställa in är antal färglager, noggrannhet, om den ska börja med mörka eller ljusa färgtoner, detaljrikedom, typ av penseldrag och tjocklek på penseln. Ofta blir det mindre likt originalet, men roligare att välja exempelvis "Crazy colors" och "Crazy brushstrokes".

Den färdiga bilden går att spara i fyra storlekar från 320 x 320 pixlar till 1024 x 1024 pixlar. Det hade varit roligt med ännu större storlekar och kanske till och med pdf (som går att köpa till i SketchMee). För användning på nätet räcker storlekarna mer än väl.

Jag gillar programmet. Bortsett från att det inte går att spara i pdf-format har jag inga klagomål. Det är roligt att använda och jag ser det som ett kul alternativ till att använda vanliga bilder på webbsidor och liknande.

PaintMee finns i en lite-version som är gratis. Där går det inte att spara bilder, men det är bra för den som vill testa först. Fullversionen kostar 22 kronor.

Studio Mee är företaget bakom programmet.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
Niklas
4/6/10, 5:26 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Här är en närbild av en bild.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: