Annons:
Etiketterapparartiklar
Läst 6655 ggr
Niklas
3/17/10, 3:29 PM

CinemaFX - proffseffekter för bilder

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Kameran i iPhone har fått oförtjänt dålig kritik. Den är inte så lätt att ta bra bilder med innan man har lärt sig hur den fungerar, men det går helt klart att få fina bilder med den. Ännu bättre blir de med rätt efterbehandling.

CinemaFXJag har tidigare skrivit om PS Mobile, Adobes gratis mobilversion av PhotoShop. Med det kan du göra iPhones bilder riktigt bra och användbara. Är du beredd att betala några kronor för färdiga effekter kan CinemaFX vara värt en glutt.

Programmet innehåller 21 olika effekter. De har namn som Egyptian Gold, Cinematic Color, Vampire World, Surveilance Cam och WWII och är inspirerade av olika sorters filmer. Bland annat Twiligt, Underworld och Mumien.

Filtren fungerar så att du väljer vilket du vill använda och sen reglerar du mängden av effekten med ett skjutreglage. Du ser i realtid hur bilden kommer att se ut när du ändrar. Det är mycket lättanvänt och effekterna blir riktigt snygga. Det går fortare att skapa effekterna här än det gör i bildprogram på datorn.

CinemaFXFörutom effekterna har programmet verktyg för att justera ljus och kontrast, storlek, omvandla till svartvitt samt vrida bilden 90 grader åt höger eller vänster. Programmet kan använda bilder från albumet eller fotografera nya bilder.

Programmet fungerar både med skärmen stående och liggande. Du kan zooma in och ut i bilderna medan du arbetar med dem.

Jag ser inga direkta dåliga saker med CinemaFX. Det gör vad det ska mycket bra, det är enkelt och billigt. För mig är det ett självklart verktyg i "fotoväskan". Förhoppningsvis lägger de till fler effekter allteftersom.

CinemaFX kostar 7 kronor i App Store.

Nexvio är företaget som ligger bakom det här och ett flertal andra bildbehandlingsprogram för iPhone.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
AndersE
3/18/10, 10:08 PM
#1

Jag gillade de två "Glow"-effekterna, medan jag har svårt att se något användningsområde för de flesta…

Niklas
3/19/10, 12:40 PM
#2

För mig finns det nyttor med flertalet av effekterna. Fast jag använder telefonens kamera massor varje dag.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: