Annons:
Etikettertipsartiklar
Läst 10748 ggr
Niklas
2/22/10, 12:54 PM

Konvertera DVD för visning i iPhone

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Har du DVD-filmer du vill se i telefonen är det ofta ganska enkelt att konvertera dem till rätt format och importera dem via iTunes.

Jag brukar använda ett program som heter Handbrake för att göra konverteringen. Det är gratis och finns för ett flertal plattformar (Windows, Mac och Linux). Programmet består av öppen källkod och kostar ingenting.

I beskrivningen nedan utgår jag ifrån hur det ser ut och fungerar i Handbrake för Windows Vista.

Öppna Handbrake när du har laddat ner och installerat det.

1. Grundinställningar

Innan du kan börja konvertera filmer måste du välja var Handbrake ska spara de färdiga filmerna. Välj Tools > Options i menyn och öppna fliken General. Vid Default Path finns en knapp (Browse) där du kan välja en lagringsplats. Välj en plats du kommer ihåg. Klicka på Close när du är klar.

Nu är du redo att välja vilken DVD som ska konverteras och vilket format den ska konverteras till.

2. Välj källa (DVD-film)

Börja med att välja vilken fil som ska konverteras. Det gör du med knappen Source i övre vänstra hörnet. Klicka på den och välj DVD/VIDEO_TS Folder. Därefter bläddrar du dig fram till datorns DVD-spelare och markerar VIDEO_TS-mapppen. Klicka sen på OK.

3. Välj format

I rutan Presets till höger väljer du iPhone & iPod Touch. Då gör Handbrake en mängd inställningar för att den färdiga filmen ska passa så bra som möjligt för visning på iPhone.

En del filmer har flera ljudspår (det kan exempelvis vara olika språk). Under fliken Audio kan du välja det ljudspår du vill att den färdiga filmen ska innehålla. Klicka på knappen under Source och välj språk.

Under fliken Subtitles kan du välja vilken textning filmen ska använda. Klicka på knappen under Track och gör ditt val.

4. Konvertera

Nu är det dags att låta datorn göra själva konverteringen. Klicka på Start uppe till vänster. Det kan ta många timmar att konvertera en DVD så du får ha tålamod. Eftersom det brukar ta en hel del av datorns kraft kan det vara smart att starta konverteringar på natten eller när du inte behöver datorn till annat.

5. Importera till iTunes

Öppna iTunes och välj Arkiv > Lägg till fil i biblioteket… eller tryck Ctrl - O. Bläddra fram till filen som antagligen är i .m4v- eller .mp4-format och har samma namn som DVD-filmen.

Synkronisera iPhones med iTunes och se till att iTunes är inställt på att Synkronisera filmer.

Handbrake


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
johan
2/22/10, 1:39 PM
#1

Jag använder också handbrake. Men vet du hur man gör att få olika avsnitt på t ex en serie-dvd att bli egna filer?

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Niklas
2/28/10, 7:30 PM
#2

#1: Ja. Under Source, till höger om Title, har du Chapters och through. Välj samma kapitel på båda så får du bara det avsnittet.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: