Annons:
Etiketterapparartiklar
Läst 7935 ggr
Niklas
2/18/10, 4:56 PM

Evernote - alla dina anteckningar

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vad gör du av alla dina noteringar? Med Evernote har du dem tillgängliga såväl i telefonen som på datorn och nätet.

evernote2.pngEvernote är ett avancerat anteckningsprogram. Du kan skriva, du kan fotografera och du kan prata in dina minnesanteckningar.

Anteckningarna sparar du i anteckningsböcker. Skapa så många du vill. En för festen, en för projektet, en för visitkort, en för födelsedagar, en för … Ja, du förstår.

Allt du lägger in indexeras och är sökbart. Att det fungerar med skriven text förstår du säkert, men att även text i bilder indexeras är inte lika självklart. Jag fotograferar alla visitkort jag får. Så snart som de är indexerade kan jag söka efter ett namn och få fram bilden av visitkortet där kontaktuppgifterna står.

Evernote består av tre huvuddelar. En iPhone-/iPod Touch-applikation (eller Blackberry eller Android-telefon), en webb-applikation och en applikation för din dator (finns för Mac och PC). Dessutom finns det en "web clipper", en liten bokmarklet som tar skärmdumpar och direkt sparar dem i Evernote.

EvernoteDu kan välja mellan en gratisversion och en premium-version av Evernote. I premium-versionen får du mer utrymme, förbättrad säkerhet och möjlighet att spara filer i mängder av andra format (Microsoft Office, filmer med mera).

Evernote sparar information om var du är när du tar bilder med kameran. Det betyder att du kan se dem på en karta. Praktiskt om du fotograferar bilen på parkeringen till stormarknaden innan du går in. När du kommer ut och har glömt kan du titta på kartan var den står parkerad. Glad


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
Niklas
4/20/10, 4:50 PM
#1

Nu finns Evernotes webbplats på svenska.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: