Annons:
Etiketterapparartiklar
Läst 8166 ggr
Niklas
2010-01-20 20:00

uHear hörselkontroll

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Minns du hörselkontrollerna när du var liten? Du satt med lurar och lyssnade på pip av olika frekvens och styrka. Nu finns det till iPhone, fast med lite fler finesser.

uHear 1Applikationen har tre olika tester. Ett som mäter din allmänna hörsel, ett som mäter din hörsel i sorliga miljöer och ett frågeformulär där du själv får svara på frågor om hur du upplever din hörsel.

För att göra testet måste du använda lurar till din iPhone. Det går bra både med de medföljande eller såna med kåpor. Innan du börjar testerna får du ställa in vilken sorts lurar du använder. Det måste vara tyst runtomkring när du gör testet.

Det allmänna hörseltestet visar resultatet som grafer på en färgad skala. En graf för varje öra. Där ser du tydligt hur du ligger till.

Sorltestet visar din sorltolerans som ett streck på en färgad skala där den röda delen innebär att man har hörselnedsättning och den gröna är normal hörsel. Det finns även beskrivande texter som talar om hörsel i allmänhet och ditt resultat i synnerhet.

Frågetestet rankar dig på en skala där allt från 20 och uppåt anses vara normal hörsel medan allt under betyder att du upplever hörsvårigheter.

uHear kostar ingenting.

Företaget som har gjort uHear heter Unitron.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
korseett
2010-02-07 00:21
#1

den där måste jag ju bara testa!

Magster
2010-02-07 13:36
#2

Enligt uHear ligger mina öron bra till. Glad

Maggan, mgfotografi.webb.se
Medarbetare på Hästfoto.

korseett
2010-02-07 13:39
#3

det var som jag trodde. Ena örat är lite sämre men det har jag märkt. Sen sorltestet har jag riktigt dåligt men jag har alltid haft svårt att kunna höra om det är mycket sorl. Eftersom datan sparas kan jag ju kolla om det blir sämre. Maken ska också få göra testet

Upp till toppen
Annons: