Applikationer

Screens - styr datorer från iPad & iPhone

2010-12-23 12:10 #0 av: Niklas

VNC, virtual network computing, innebär att du visar allt som händer på en dators skärm på en annan dators skärm. Du kan dessutom fjärrstyra datorer med VNC. Screens är en både snygg och mycket lättanvänd VNC-klient. Du styr inte en muspekare, som i de flesta andra motsvarande program, utan använder gester.

Screens

För att kunna använda Screens måste den dator du vill ansluta till vara uppkopplad mot samma trådlösa nätverk. Är den det väljer du att skapa en ny "screen" och låter programmet leta efter datorer i nätverket. När du hittar den dator du söker anger du det lösenord du har angivit i datorn och ansluter.

När du har anslutit visas datorns skärm direkt i iPad. Du navigerar ungefär som på iPad, det vill säga med gester. Behöver du skriva text finns det ett tangentbord du kan öppna med en knapptryckning.

Du kan göra i princip allt du normalt kan göra på datorn: skriva, surfa, ändra inställningar, starta säkerhetskopiering, läsa e-post, och så vidare.

Screens fungerar med både Windows, Mac och Linux. Du kan skapa anslutningar till så många datorer du vill och du kan blanda datorer med olika operativsystem.

För att kunna ansluta Screens till en dator måste den ha Screens Connect, en gratis programvara, installerad. Den finns att hämta på företagets hemsida.

Programmet är rätt nytt och har inte fått hjälpfiler än. Det betyder att du måste läsa instruktionerna på utvecklarens hemsida. Det kommer dock att åtgärdas i en uppdatering.

Programmet kostar just nu 109 kronor. Det är ett introduktionspris. Det kommer att höjas med 10 dollar efter introduktionsperioden. Det är ett universellt program, vilket betyder att du kan använda det både till iPhone och iPad om du vill.

Edovia Inc. heter företaget som har utvecklat programmet.

 

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2013-04-02 11:23 #1 av: [Jens]

Ser väldigt bra ut. Själv använder jag Teamviewer för att styra mina datorer  hemmavid. Är det någon som har provat programmet och kan bekräfta att det är lättanvänt?

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-04-02 14:29 #2 av: Niklas

Jag har Screens, men ska erkänna att nu använder jag bara iTeleport i stället. Det fungerar mer stabilt och är lättare att koppla upp via nätet.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2013-04-02 16:52 #3 av: kissidor

så jag kan alltså sitta i soffan med iPaden i knät och det är som om jag satt vid datorn, är det rätt uppfattat? dvs jag kan jobba i alla program som jag brukar använda i datorn för att det inte finns nåt fullvärdigt alternativ för platta? jag skickar kommandon till datorn från iPaden och ser resultatet på dess skärm? och fast det är datorskärmen jag ser så hanterar jag den precis som vanligt på en platta med touch? det är ungefär som när jag loggar in hemifrån på jobbet via "portalen" och en virtuell klient och då har full åtkomst till jobbdatorns alla filer och program? är det så ni menar?

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2013-04-02 17:42 #4 av: [Jens]

#3
Japp, det är precis så han menar.  Glad

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2013-04-02 19:34 #5 av: kissidor

Nice :-)

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2013-04-02 20:13 #6 av: Niklas

#3, 4: Precis.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2013-04-04 06:27 #7 av: Leakim72

#1, jag använder också Teamwiever och tycker att det är väldigt lättanvänt. Samt att du behöver inte vara på samma nätverk som datorn.
Dock om man skall vara petig så blir vissa färger på ipaden inte samma som på datorn men för min del så kvittar det.

Mvh Mikael

Anmäl
2013-04-04 06:30 #8 av: Leakim72

Jag ska kanske inflika att jag använder teamviewer på båda iphone och ipad.

Mvh Mikael

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.