Annons:
Etiketterapparartiklar
Läst 10290 ggr
Niklas
12/8/10, 2:12 PM

iA Writer - smart ordbehandlare för iPad

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Om du skriver mycket på iPad kanske du saknar några funktioner från vanliga tangentbord. Det har iA Writer tänkt på och gjort något åt.

iA WriterUtöver det vanliga iPad-tangentbordet har utvecklarna av iA Writer lagt till ett antal tangenter som kan spara mycket tid ifall du är en flitig skribent. Vad säg till exempel om möjligheten att stega dig fram och tillbaka en bokstav eller ett ord i taget? Eller att slippa behöva byta tangentbord för att nå bindestreck, komma, kolon, citat-tecken och parenteser?

En annan funktion som kan vara användbar är ordräknare och en beräkning av hur lång tid det tar att läsa texten. Det kan vara bra om du skriver tal eller föreläser och har en viss tid att fylla.

Ytterligare en intressant funktion är det utvecklarna kallar "focus mode". När du aktiverar det visas texten i helskärmsläge samtidigt som allt utom de tre senaste raderna "dimmas".

Programmet är utvecklat i samarbete med experter inom områdena grafisk design och teckensnitt för att vara så lättläst och användbart som möjligt. Därför har du inte möjlighet att byta färger, teckensnitt eller annat som du kanske är van vid från andra ordbehandlare för iPad och iPhone. Det finns inte ens en rättstavningsfunktion. Utvecklarna tycker att det stör mer än det hjälper.

För mig är det ett absolut krav att de program jag använder kan spara till Dropbox. Jag brukar jobba med samma filer från telefonen, min Mac och nu också iPad. Det kan iA Writer. I framtiden hoppas de lägga till stöd för Google Dokument och andra moln-tjänster.

Programmet älskas av många, bland annat författarna Augusten Burroughs och Stephen Fry. Den senare räknar det som ett av sina absoluta favoritprogram till iPad.

iA Writer kostar 38 kronor.

Programmet är utvecklat av Information Architects.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
Jojaton
12/8/10, 11:53 PM
#1

Om man hade iPad… ;)

Johanna - Instagram

Niklas
12/9/10, 10:24 AM
#2

Ja, jag känner mi lyckligt lottad. :-)


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: