2010-12-21 12:11 #0 av: Niklas

Om du använder Twitter vet du att de flesta som skriver där infogar länkar till längre texter. Det har utvecklarna av TweetMag tagit fasta på och gjort en genialisk digital tidning för iPad.

TweetMag

TweetMag läser in texter, bilder och filmer från länkar i Twitter-inlägg och presenterar dem i en layout som ser ut som en digital tidning. Du kan antingen använda ditt eget Twitterflöde eller någon av alla dem som finns i appen.

Jag tycker att resultatet blir bäst med listor eller Tweets från källor som handlar om samma ämne. Jag följer till exempel en lista om iPhone, iPad och Mac (http://Twitter.com/GoodThingsBlog/iphone-ipad-mac). I TweetMag blir det som en tidning med Apples produkter som tema. Eftersom det finns nästan hur många Tweets som helst om de flesta ämnen kan dina tidningar bli i stort sett oändliga. Ju mer du läser, desto fler nyheter läser programmet in.

Gör du en grupp av alla dina vänners Twitter-flöden blir det som en skräddarsydd tidning om allt de skriver. Vilket ämne som helst kan bli din egen tidning. Fotografi, julpyssel, resor eller webbutveckling, till exempel.

TweetMag är ett helt nytt sätt att läsa Twitter. När jag kom underfund med hur det fungerar fastnade jag rejält för programmet. Att det är så snyggt hjälpte också till. Det kommer säkert fler och ännu bättre varianter framöver, men just nu är det här det bästa jag har sett. De tidningar som tänker sig att ta betalt för digitala upplagor får se upp.

TweetMag kostar 38 kronor.

Teehan+Lax står bakom programmet.