2010-09-29 15:38 #0 av: Niklas

För mig är det viktigt att det är lätt att läsa många Twitter-inlägg på den lilla skärmen utan att det blir jobbigt. Nu har Icebird ersatt Twitter för iPhone.

IcesbirdI Icebird visas varje inlägg i form av en pratbubbla. Den lösningen finns det flera Twitter-program som har, men jag tycker att Icebird har lyckats bra med att inte göra det rörigt. Det är lätt att skilja inläggen åt när man, som jag, läser hundratals i taget. Det måste gå snabbt att läsa utan att bli trött i ögonen.

En annan snygg lösning är hanteringen av flera Twitterkonton. Du kan lägga upp så många du vill och byter mellan dem genom att svepa dem åt höger eller vänster, som när du växlar mellan hemskärmar.

För mig känns programmet intuitivt. Det är tydligt vad olika funktioner gör och man behöver inte göra några onödiga manövrer för att åstadkomma det man vill.

Icebird kostar 28 kronor. Det är ganska mycket med tanke på att Twitter för iPhone (tidigare Tweetie 2) numera är gratis. Om du bara använder Twitter sporadiskt tycker jag att du ska hålla dig till Twitter för iPhone och spara några kronor. Är du däremot en flitig användare tror jag att du kommer att tycka att det är lättare att läsa i och använda Icebirds lösning.

Fabian Kreiser heter utvecklaren bakom Icebird.