2010-08-17 15:10 #0 av: Niklas

Jag brukar spela in mina egna ringsignaler till iPhone. Det här är ett av de program jag använder till det.

iProRecorder

Gränssnittet i iProRecorder kan se lite rörigt ut, men det döljer en del bra funktioner. I grunden är det ett program för inspelning av ljud, exempelvis tal eller musik. Du kan antingen använda den inbyggda mikrofonen, eller en extern.

Förutom de självklara funktionerna, som starta, stoppa och pausa inspelning, kan du välja ljudkvalitet och "boosta" ljudet. Det betyder att ljudet förstärks lite extra om det är svagt. Förstärkningen är steglös mellan 0 och 20 decibel. Ljudkvaliteten kan som bäst vara CD-knalitet i stereo och som sämst diktafon-kvalitet i mono. Du kan också lägga in bokmärken när du spelar in, så att du snabbt hittar tillbaka till intressanta delar av inspelningen.

I de färdiga inspelningarna kan du steglöst spela fram och tillbaka för genom att dra ett reglage åt höger eller vänster. Det är bra om du vill söka efter en viss del, eller om du vill lyssna på ett avsnitt flera gånger. Du kan leta efter en viss plats med noggrannhet ner till en tusendels sekund. Uppspelningshastigheten kan ändras till 0,75 (långsammare) eller 1,5 (snabbare).

Du kan geotagga inspelningarna och även lägga till bilder. Den kan spela in även om telefonen är i viloläge.

Ljudfilerna sparas i wav-format och du kan föra över dem till en dator via trådlöst nätverk.

Programmet kostar idag 7 kronor i App Store. Normalt pris är 38 kronor.

BIAS, Inc har utvecklat iProRecorder.