Annons:
Etiketternyheterartiklar
Läst 3994 ggr
Niklas
7/27/10, 7:52 PM

Fick chans att leka med iPad

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Igår hade jag möjlighet att prova en kompis iPad. Han hade köpt den i USA. Det var en trevlig pryl och jag ser absolut en plats för den i mitt liv.

iPadOm jag bara använde datorn privat skulle jag nog kunna ersätta den med en iPad.

Den känns tyngre än jag trodde. Vikten ger den en gedigen känsla tillsammans med aluminiumskalet. För den som använder iPhone är inlärningstiden för att kunna använda den noll sekunder. Allt fungerar likadant, inget överraskar i handhavandet.

Att surfa och läsa är mycket behagligt på den stora skärmen. Likaså att spela. Nu provade jag bara ett flipperspel men det gav en rik spelkänsla.

Ett område där iPad verkligen glänste, var bildredigering. Jag testade Photogene. Det är en helt annan sak att redigera direkt på skärmen jämfört med att flytta en mus på en traditionell dator. Jämfört med iPhone ger den stora skärmen en bättre känsla för hur olika förändringar påverkar bilderna.

Sättet att visa bilder, i högar, kändes trevligt. Välj en hög och flippa igenom dem i din egen takt. Ett bra sätt att visa semesterbilderna. Skicka runt iPaden till dem som vill titta. Det vore bra med något liknande i iPhones Bilder.

Jag vill gärna ha en iPad, och skulle förmodligen använda den mycket om jag hade en, men eftersom jag har en fungerande bärbar dator kan jag inte motivera ett köp nu. Tyvärr.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
Friheten
7/27/10, 9:22 PM
#1

Minns du betner inlägget du gjorde för ett tag sen :) i dont need but i got too have it :))

Niklas
7/27/10, 10:19 PM
#2

Ja, det gör jag. Glad


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

jobi55
8/4/10, 9:56 PM
#3

testade  oxå den nu i somras i Barcelona o ja den var fin men nja min vanliga lilla 10 tummare får räcka som dator..fanns ändå inte mycket wifi där som var olåsta

AlbaStiffler
8/9/10, 1:03 PM
#4

Lekte lite med min kusins iPad häromdagen och tycker det känns precis som en iphone i stort format. Så om man stör sig på att iPhonen är för liten så kan man ju ha en, men annars vet jag inte riktigt vad den e bra för… ska vara för att titta på film kanske då, som vi normalt för på bärbara datorn i sängen?!

Men visst, helt klart en kul pryl.

Upp till toppen
Annons: