2010-06-16 16:53 #0 av: Niklas

Det här programmet gissar vad du ska skriva beroende på vad du redan har skrivit och ger dig möjliga alternativ att välja mellan. Det spar tid.

ZenTap

I grunden är ZenTap en avancerad texteditor. Det som skiljer det från andra textredigerare är att det har ett antal funktioner som hjälper dig att skriva snabbt.

När du skriver de första bokstäverna i ett ord börjar programmet visa möjliga alternativ. Så fort som du ser rätt ord kan du peka på det och få det utskrivet följt av ett mellanslag. På det sättet spar du tid i ditt skrivande. Ju längre orden är, desto mer tid sparar du. ZenTap har ordlistor för engelska, franska, tyska och spanska.

Det finns ytterligare ett antal bra funktioner som du kan ha glädje av. En är rättstavningskontroll. En annan är översättning. Det hanterar mängder av olika språk. Det blir ungefär som när Google gör det. Förståeligt men inte helt korrekt. Versionshantering är ytterligare en bra funktion som gör att du kan återgå till en tidigare sparad version. Det finns fyra konfigurerbara knappar som du kan lägga in funktioner på. Du kan exempelvis ha frågetecken och utropstecken där för snabb åtkomst utan att behöva växla tangentbord. Programmet kan exportera texter till e-post, sms, Twitter och Safari.

ZenTap finns i en gratisversion och en betalversion som kostar 7 kronor. Jag har inte lyckats se vad som skiljer dem åt.

Aram Julhakyan har utvecklat programmet.