2010-06-11 13:39 #0 av: Niklas

Det har kommit en ny app som visar TV-tablåerna. De har några bra funktioner som de verkar vara rätt ensamma om.

TV-GuideTV-Guide Swe är ett nytillskott bland program med svenska TV-tablåer. Du väljer vilka kanaler du vill se och kan sortera dem i den ordning du önskar.

Förutom den vanliga tablån, där du ser pågående och de två efterföljande programmen för varje kanal, finns det en vy med filmer och en med sport. Det här är jättebra. Vi sitter ofta och flipprar runt i tablåerna för att hitta vilka filmer som går. Det är rätt bökigt med många kanaler om man vill se vilka filmer som går under en kväll. I TV-Guide väljer du film-fliken och får alla filmer sorterade efter starttid. För pågående filmer visas en stapel där du snabbt ser hur mycket du har missat. För mig var det här den funktion som fick mig att byta ut TV.nu.

Enligt rykten kommer det en funktion för påminnelser så småningom. Det kan bli riktigt intressant om den påminner fem minuter innan favoritprogrammet startar.

Som med alla saker finns det sånt som kan bli ännu bättre. En sak  jag skulle vilja ändra, är utnyttjandet av skärmen. I överkant finns en svart list med en knapp för att uppdatera tablåerna. Om den togs bort skulle det få plats mer av det väsentliga på skärmen. Jag ser ändå vilken vy jag är i om jag tittar på flikarna nertill. Uppdatering skulle kunna aktiveras genom att dra tablån nedåt, så som i utmärkta nyhetsläsaren Reeder Twitter for iPhone (tidigare Tweetie 2).

Ytterligare en sak jag skulle vilja ändra är namnet på programmet. Det särskiljer den inte alls från andra liknande program. Det finns mängder av appar som heter "TV-Guide" och det finns till och med en till som heter "TV-Guide Swe". Varför inte exempelvis "TV-guiden", som låter mer svenskt, och som inget annat program heter? Det antyder dessutom att det bara finns en. Glad

Programmet är gratis om du står ut med reklam. Annars kostar det 28 kronor.

Jersey Productions har utvecklat TV-Guide.