Tips

Långsam synkning? Prova det här

2010-05-26 13:52 #0 av: Niklas

Ibland kan synkningar av iPhone gå väldigt långsamt, eller till och med stanna. Vad gör du då?

SynkproblemOfta är det säkerhetskopieringen som tar tid. Det kan bero på många olika saker: Mycket att säkerhetskopiera, felaktiga program, dålig synkkabel, med mera.

Testa synkkabeln

Har du möjlighet, testa en annan synkkabel. Är det så att det har blivit något fel på den är byte en enkel lösning på problemet.

Minska antal bilder

Om du har väldigt många bilder och filmer i Kamerarullen kan det ta tid att säkerhetskopiera dem.

Anslut iPhone till datorn och importera alla bilder och filmer till den. Ta därefter bort dem från telefonen. Alternativet till att ta bort dem för hand är att välja att de ska tas bort automatiskt vid importen. Det väljer du i avancerade inställningar vid import.

Sök krånglande program

Det händer att enskilda program innehåller fel som gör att säkerhetskopieringen antingen tar lång tid, eller stoppar helt.

När började synkningen krångla? Vilka appar installerade du senast före dess? Där kan du ha boven. Program som oftare ställer till problem är såna som hanterar stora datamängder. Nyhetsläsare, bild- och filmprogram, sociala nätverkstjänster, app-hanterare.

Börja med att ta skärmdumpar av alla dina hemskärmar så att du vet vilka program du hade installerade och var de låg.

Anslut telefonen till datorn och öppna iTunes. Välj din enhet till vänster och öppna fliken Program. Avmarkera de program du anar kan vara problematiska. Prova att synka igen. Om det fungerar är det något av de borttagna programmen som är boven. Återinstallera dem ett och ett och synka mellan varje för att se när det slutar fungera igen. Då har du hittar rätt program. Avinstallera det och kontakta utvecklaren och berätta om problemet.

Ett alternativ till att ta bort program ett och ett är att avinstallera alla program och lägga tillbaks dem ett och ett med efterföljande synkning. Det tar längre tid, men på det sättet kan du hitta flera program som påverkar synkningstiden orimligt mycket.

Har du andra tips som kan förbättra synkningstiderna?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-05-26 15:10 #1 av: johan

Har du hittat några program som du vet kan orsaka långsam synkning? Min synkning tar nog 20-30 minuter nu. Helt hopplöst.

 

Anmäl
2010-05-26 15:32 #2 av: Niklas

Ja, exempelvis 1st Video påverkar mycket hos mig. Har du några filmredigeringsprogram? Testa att ta bort nyhetsläsaren också och se om det gör skillnad. AppSniper sägs kunna påverka.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-05-26 16:34 #4 av: johan

Kanske får kolla in hur vissa apps cachar data. Tydligen så beror det mycket på var man som utvecklare lagrar data. Det finns en speciell cache-mapp som inte synkas och så finns det en app_data-mapp som synkas.

Men det hänger på utvecklaren att avgöra det.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.