Applikationer

1st Video - proffsig filmredigering för iPhone

2010-05-17 13:35 #0 av: Niklas

Med det här programmet kan du både redigera ihop filmer och två separata ljudkanaler.

1st Video

1st Video finns i två versioner. Den ena är till för medianätverk som arbetar professionellt med mobilt ljud och bild. Den andra är tänkt för oss vanliga konsumenter. Bägge versionerna är utvecklade med målet att du ska kunna spela in, redigera och leverera produktionsfärdiga filer när du är ute på fältet.

Egentligen är det här tre program i ett. Det är dels en portabel ljudstudio, dels en portabel filmstudio och dels en podcaststudio där du kan kombinera ljud, video och stillbilder. Filmer kan du redigera genom att klippa bort bitar du inte vill ha med. Ljud kan du både beskära och justera volym och pitch. Dessutom kan du justera början och slut på ljudklipp så att de tonar in eller tonar ut på olika sätt.

Det finns tre ljudkanaler. En i själva filmen och två separata. De separata kan användas för till exempel kommentarspår och bakgrundsmusik.

Du kan antingen spela in filmer via 1st Video, eller använda filmer från kamerarullen. Samma sak gäller ljud och stillbilder.

Det jag saknar i programmet är möjlighet att göra snygga övergångar mellan filmklipp så som i exempelvis ReelDirector. Jag saknar också att kunna lägga till texter i början och slutet. En annan sak som skulle kunna göras bättre, är processning av importerade filmer. Det kan ta ganska lång tid och jag har inte hittat någon information om att det är något att tänka på. Det slöt jag mig till med trial and error. Först när importerade filmer har en ikon från början av filmen går de att använda i projekt.

De färdiga mediafilerna kan du skicka med mail eller till andra datorer via trådlöst nätverk (Wi-Fi). Programmet har en inbyggd ftp-server som du kan surfa till och hämta filer. Du kan välja att skydda åtkomsten med användarnamn och lösenord.

På det stora hela är det här ett kraftfullt program, men det kräver viss övning innan du kan använda det riktigt professionellt.

Om du tänker satsa på att använda iPhone för att producera filmer i stor skala kan ett tillbehör som Owle Bubo vara ett bra komplement.

1st Video Consumer Edition kostar 75 kronor (introduktionspris). 1st Video Networks Edition är gratis men kräver ett abonnemang hos VeriCorder Technology.

VeriCorder Technology har utvecklat programmet.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-05-17 13:45 #1 av: Niklas

I den här filmen ser du hur man kan använda iPhone, Owle Bubo och 1st Video för mobil journalism (mojo).

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.