2010-05-12 12:23 #0 av: Niklas

GTD-appar (getting things done) ska gå snabbt att lägga upp saker i och de ska kunna sortera på olika sätt så att du snabbt ser vad du har att göra.

Voodo Todo MagicTryck på pluset, ge aktiviteten ett namn och tryck på spara. I Voodo måste du bara fylla i en uppgift. Resten är frivilligt. Du behöver inte ens markera textfältet för att få skriva. Det sker automatiskt när du öppnar en ny aktivitet. Snabbhet är ett ledord i det här programmet.

Varje aktivitet kan innehålla sex olika uppgifter, utöver namn. Tid när den senast ska vara utförd, en kontakt från adressboken, en geografisk plats där aktiviteten ska äga rum, prioritet, en eller flera etiketter och textnoteringar.

Genom att ge dina aktiviteter geografiska platser kan du till exempel se vad du har att göra där du befinner dig. Åk till Täby Centrum, öppna programmet och sök efter aktiviteter i närheten. Då ser du att du ska köpa en ny duschslang på Clas Ohlson, veckohandla på ICA, beställa nya gardiner, lämna tillbaka böcker på bibblan och hämta kemtvätten. Mycket praktiskt.

Gör du noteringar till en aktivitet, och de innehåller länkar, blir de automatiskt klickbara.

Programmet kan sortera aktiviteter efter tid, prioritet, geografi och etikett. Dessutom finns en bra sökfunktion som snabbt hittar vad du söker. Om du sorterar aktiviteter efter tid delas de upp i två grupper: Det du ska göra nu och det som ska göras någon gång senare. Senare är inte uppdelat i en massa olika sorters senare, som i många andra program.

Voodo Todo Magic kostar 28 kronor, vilket är 50 procent rabatt mot ordinarie pris. Det finns en gratis lite-version som är begränsad till max 10 samtidiga aktiviteter. Prova den om du är osäker på om det här programmet passar dig.

I Wonder Phone har utvecklat Voodo.