Applikationer

Subtitles - textning till filmer på 20 språk

2010-05-12 16:16 #0 av: Niklas

Tänk dig att du sitter på en malaysisk biograf och till din bestörtning märker att filmen är dubbad och textningen obegriplig. Vad gör du?

SubtitlesSubtitles är kopplad till en databas med texning till mängder av filmer. Texterna finns på 20 olika språk. Välj en film och ett språk, vänta några sekunder medan texten laddas ner till din telefon. Tryck på play när filmen startar och följ handlingen via textningen på skärmen. Texterna rullar fram i takt med filmen.

Det kanske inte är helt optimalt att textningen inte visas i filmen, men som nödlösning kan det fungera. Jag upptäckte också att det var ganska roligt att bläddra omkring i texter från filmer som jag har sett tidigare. Det går att klicka fram textraderna för hand som alternativ till att låta dem rullas automatiskt.

Jag hittade texter till alla filmer jag sökte efter. Både svenska och engelska.

Programmet är gratis.

Daniel Walker har utvecklat Subtitles.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-05-12 20:10 #1 av: johan

Vad händer om man inte tryck på play vid rätt tillfälle? Säg att man inte inser att det är otextat förrän det gått tio min.

Det vore coolt om den likt shazam kunde lyssna på filmen och hitta rätt själv.

Anmäl
2010-05-12 20:33 #2 av: Niklas

Du kan hoppa fram och tillbaka mellan replikerna. Fast om du inte förstår språket alls hjälper det förstås inte mycket. Shazamlösningen vore snygg.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.