Annons:
Etiketterapparartiklar
Läst 4344 ggr
Niklas
2010-04-30 16:04

Trusight Pro & Perfectly Clear - en jämförelse

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det här är två program som är specialiserade på att förbättra bilder. De innehåller "magiska" formler som analyserar bilder och automatiskt justerar dem.

Tru Sight Pro & Perfectly Clear

Tanken är att du i ett svep ska få dina bilder justerade så att de är färdiga att använda. Bägge programmen justerar exponering, kontraster, färger, skärpa och färgnyans, men de gör det på olika sätt. Kännetecknande för Perfectly Clear är att det höjer skärpan ganska mycket och håller en lite kall färgtemperatur. Trusight justerar upp exponering och färgmättnad samt väljer ofta en varmare färgton.

Utöver den automatiska justeringen har båda programmen reglage så att du kan justera bilderna manuellt, men det kan många program göra så det är inte där de främst ska jämföras. Trusight har även tre extra automatlägen: lätt, medium och stark justering. Perfectly Clear har ett extra: FixDark.

I bägge programmen kan du växla mellan före och efter för att se skillnaden.

Vilket program som är bäst är en fråga om smak. Båda gör ett bra jobb. Vill du ha krispigt klara bilder kan Perfectly Clear vara ett bra val. Föredrar du varma starka färger är Trusight nog bättre. Jag använder bägge vid olika tillfällen. Den flitige fotografen bör ha något program av den här typen i sin "väska".

Trusight Pro kostar 22 kronor. Det finns även en gratis testversion som lägger en vattenstämpel på bilderna. Perfectly Clear kostar också 22 kronor.

Eike Interactive här utvecklat Trusight och Athentech Imaging har utvecklat Perfectly Clear.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
Niklas
2010-04-30 16:05
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#1

Här är en större Version av jämförelsebilden.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

johan
2010-05-01 09:37
#2

På ditt exempel kändes Perfectly Clear bättre. Speciellt himlen tycker jag blev bättre.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Niklas
2010-05-01 10:46
#3

Perfectly Clears resultat känns ofta mer naturtrogna. Trusights ger vanligtvis en varmare känsla, vilket kan vara bra ibland.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: