Applikationer

Atomic - smart webbläsare för iPhone

2010-05-03 13:21 #0 av: Niklas

Jag brukar vara skeptisk när det dyker upp nya webbläsare. Det är inte lätt att göra det bra. Atomic var en glad överraskning.

AtomicFlikar, fullskärmsläge, färgteman, inkognitoläge, roteringslås, justerbar textstorlek och smart surfhistorik är några av Atomics finesser.

Fliksystemet fungerar mycket bra även på den lilla skärmen. Raden med flikar kan rullas i sidled så att du kan använda många samtidigt.

Fullskärmsläget ger stor läsyta samtidigt som du har tillgång till framåt- och bakåtknappar.

I inkognitoläget sparas ingen surfhistorik och alla cookies rensas när du stänger webbläsaren.

När du använder sökfältet får du välja bland sju förinställda sökmotorer, bland annat YouTube och Wikipedia, och du kan lägga till flera egna.

Atomic är i mina ögon en stark konkurrent till Safari för iPhone. Den kan det Safari kan och har dessutom en del egna finesser som annars brukar saknas i mobila webbläsare. Den är också mycket flexibel och kan anpassas till dina önskemål.

Programmet finns i två versioner. En gratis lite-version och en betalversion som kostar 7 kronor. I betalversionen finns annonsblockering, extragester för att exempelvis svepa bläddring mellan flikar, offline-läsning, lösenordslås och möjlighet att visa källkod.

Richard Trautvetter har utvecklat Atomic.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-05-04 15:38 #1 av: Niklas

Nu har jag köpt fullversionen av Atomic. Svepgesterna som bläddrar mellan flikar är väldigt praktiska.

Det enda negativa jag har att säga är att programikonen är anskrämligt ful. Inte ett dugg Appleaktig. Ett enkelt A hade till exempel varit bra mycket bättre.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.