Spel

Sketch Nation Shooter - gör ditt eget iPhonespel

2010-04-25 15:03 #0 av: Niklas

Det här är inte ett spel, det är ungefär 1000 och det blir fler hela tiden. Du kan också bygga ett eget spel och låta andra ladda ner det.

Sketch Nation Shooter

Tanken bakom Sketch Nation Shooter är att alla som har det ska kunna använda det för att göra egna spel. Med hjälp av guider kan du rita farkoster, fiender, bossar och banor. Antingen ritar du på papper och fotograferar eller skannar, eller också ritar du dem direkt i datorn. När du är färdig med grafiken bestämmer du vilka egenskaper du vill att spelet ska ha. Det handlar om allt från eventuella vapen och deras funktion, till placering och mängd fiender.

Det finns två sätt att skapa egna spel. Ett snabbläge där du bara behöver rita din egen farkost och en eller flera fiender. För mig tog det bara minuter att göra det. Det finns också ett avancerat läge där du styr de flesta detaljer i spelet.

Att det är så enkelt att göra egna spel lyfter Sketch Nation. I grunden är det en ganska enkel spelidé, men med användarnas idéer och fantasirikedom har det blivit något mycket mer och större. Det finns bilspel, flygspel, rymdspel, bokstavsspel, sjöhästspel, och hundratals andra spel. Jag gjorde ett spel på några timmar och laddade upp så att den som vill kan ladda ner och spela. Jag gjorde det så som jag vill att den typen av spel ska vara. Det blev ett spel jag själv fastnade i. Till och med min fru tyckte att det var roligt.

Jag har inte hittat några särskilda dåliga sidor med spelet. Möjligen kunde de tillhandahålla mallar för den som vill rita i ett bildprogram. Det kan ta några försök innan det blir som du vill ha det utan mallar.

Sketch Nation Shooter kostar 7 kronor. Då får du programmet och fyra grundspel. Du får också möjlighet att göra egna spel och att ladda ner så många du vill av alla andra användares spel.

Engineous Games har utvecklat Sketch Nation.

Vad mitt spel heter? Alpha B. Testa gärna och säg vad du tycker. :-)

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-04-27 12:04 #1 av: Niklas

Nu bygger jag mitt andra spel. Glad

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-04-27 22:08 #2 av: Niklas

Och nu är det klart och godkänt. Det heter Alpha Rocket II. Det har fått ett snittbetyg på 4 av 5 (två fyror och en femma) av folk jag inte känner. Skrattande

Jag var tvungen att kämpa hårt för att hamna högst upp på poängtavlan. De andra är duktiga.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-05-08 23:02 #3 av: Niklas

Här är en film som visar hur enkelt det är att rita egna spel.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.