Applikationer

Remote Desktop Lite - fjärrskrivbord för iPhone

2010-04-04 15:06 #0 av: Niklas

Jobbar du med servrar via fjärrskrivbord? När servern går ner är det skönt att ha tillgång till remote desktop i telefonen.

Remote Desktop Lite

Är du van att arbeta med Fjärrskrivbordet känner du igen dig i Remote Desktop Lite. Fyll i inloggningsuppgifterna så är du igång. Det blir förstås svårt att se hela skrivbordet på iPhones lilla skärm, men det är lätt att zooma in med två fingrar. Du får tänka på att det programmet kan vara alternativet till att inte nå servern alls och då är det rätt lätt att ha överseende med att det är lite smått.

När du har lagt in alla uppgifter sparas de i programmet. Nästa gång behöver du bara välja rätt anslutning så sköter programmet om hela inloggningen. Det finns plats för att lägga in mängder av servrar.

Du styr musen med fingret. Peka där du vill klicka. När du behöver tangentbord trycker du på tangentbordsikonen så öppnas det. Faktum är att jag tror att det går fortare för mig att starta om en server med det här programmet än motsvarande manöver med Fjärrskrivbord på datorn.

Programmet stödjer både liggande och stående format, vilket är praktiskt eftersom de flesta datorskärmar är organiserade för landskapsformat.

Tillsammans med ett pingprogram som HostMonitor eller iNetUtil kan jag hålla koll på mina servrar i stort sett var jag än är.

Som namnet antyder är Mocha Remote Desktop Lite gratis. Det finns en betalversion som kostar 45 kronor. Den har bland annat fler musfunktioner.

MochaSoft heter företaget bakom programmet.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-04-05 16:40 #1 av: johan

Jag har också kört detta en del, men tycker det är svårt när skärmen är så liten. Men det blir klockrent på en iPad!

 

Anmäl
2010-04-05 17:21 #2 av: Niklas

Jag tycker det har fungerat riktigt bra, fast mina behov har begränsat sig till att starta om servrar så jag är bara inne en kort stund per gång.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.