Applikationer

Interface - gör prototyper för appar

2010-04-16 14:18 #0 av: Niklas

För programutvecklare sparar det mycket tid med ordentlig planering. En bra prototyp kan till exempel hjälpa till att hitta feltänk.

InterfaceMed Interface bygger du dina prototyper i iPhone. Alla de vanligaste grafiska elementen finns där: Textrutor, menyer, knappar, reglage, kartor, webbläsare, datumväljare, med mera.

Skapa ett nytt projekt. Skaka iPhone eller dubbelknacka på skärmen så får du upp en meny där du kan välja att lägga till ett element. Sen kan du flytta det, ändra storlek och göra massor av inställningar så att det ser ut och fungerar som du vill. Alla positioner och storlekar kan ställas in på pixelnivå.

Det går även att lägga till händelser på vissa element. Du kan exempelvis bestämma att en knapp ska öppna en annan prototypsida. På det viset kan du efterlikna funktioner i ett riktigt program och pröva eller demonstrera för andra hur det ska fungera.

Programmet är mycket lättanvänt och ger ett proffsigt resultat. Det finns dock en hel del saker som kan göras bättre. Bland annat finns det ingen möjlighet att kopiera projekt eller använda mallar. Varje projekt/sida måste byggas från grunden varje gång. Jag skulle också vilja ha möjlighet att gruppera ihop projekt eftersom varje projekt är begränsat till en egen sida. En del element saknas. Det går inte att skapa textrutor som är mer än en rad höga. Jag saknar möjlighet att ångra förändringar. Råkar du bygga sönder något måste du rätta det för hand. Det går inte att byta namn på flikar utan att tappa ikonen. Och så vidare.

I grunden är det dock ett lovande program. Introduktionspriset är 71 kronor. Det ska kosta dubbelt så mycket. Jag hoppas att det betyder att de fixar till de brister som finns först.

Less Code heter företaget som har utvecklat Interface.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-06-02 13:49 #1 av: Niklas

I senaste uppdateringen av Interface har några av mina viktigaste önskemål åtgärdats. Nu går det att kopiera projekt. Du kan även gruppera ihop projekten i mappar. Det sparar mycket tid.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-06-15 10:11 #2 av: Niklas

Nu har det kommit en ny uppdatering av Interface i App Store. Tyvärr har det blivit en del försämringar i och med den. Uppdatera inte om du inte vill ha dem.

Det går inte längre att lägga händelser på knappar och sånt. De skriver att det beror på ändringar i iPhones utvecklarpaket. Däremot ska man kunna exportera sin prototyp till ett Xcode-projekt och importera det på din Mac (om du har någon).

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-06-15 10:12 #3 av: Niklas

Det har kommit en ny demonstrationsfilm.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.