Annons:
Etiketterapparartiklar
Läst 4867 ggr
Niklas
4/20/10, 5:57 PM

Lonely Planets stadsguider

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Om du reser för första gången till en storstad kan en reseguide vara en bra hjälpreda. Lonely Planet har stadsguider för alla större turiststäder i världen. De finns som program för iPhone.

Lonely PlanetSamtliga guider är uppbyggda på samma sätt. En flik innehåller texterna från de tryckta böckerna, en innehåller platser i närheten av platsen du befinner dig på i tabellform och en innehåller samma information i kartform. Det finns också en sökfunktion samt bilder från staden.

Du hittar allt du kan tänkas undra som nyanländ turist. Historia, stadsfakta, sevärdheter, nödinformation, aktiviteter, varningar, boende, turer, festivaler, matställen, nöjen, shopping, reseinformation och mycket annat. Tycker du om att gå kan det enklaste sättet vara att visa vad som finns i närheten av där du är. Om du inte filtrerar det kommer du att se allt, vilket ofta blir väldigt mycket. Med filter kan du välja att bara se en eller flera kategorier av platser: Matställen, sevärdheter, nöjen, shopping eller övernattningsställlen.

Om de flesta platser får du veta öppettider, kontaktinformation, närmaste kollektivtrafikstation och en kort beskrivning. Det står också hur långt det är dit om du har valt att aktivera den funktionen. Platser du gillar kan du göra till favoriter för att snabbt hitta dem igen.

I bokdelen finns ett urval platser inom varje kategori. Det brukar dels vara större välkända platser och dels lite mindre kända ställen. Du kan välja priskategori budget, midrange eller top end så att det passar din plånbok.

Guiderna kostar vanligtvis 119 kronor. Under några dagar finns flera guider gratis. Läs mer om det här:

Gratis reseguider från Lonely Planet


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
grippe
4/23/10, 12:26 AM
#1

Kanonbra tips!

Upp till toppen
Annons: