2010-04-27 19:00 #0 av: Niklas

När jag ska spela in saker som stöd för minnet är det ofta bråttom. Då är det viktigt att det program jag använder är lätt att använda.

iTalkProgrammet Röstmemon följer med iPhone från början. Jag tycker att det är svårt att hitta rätt knapp för inspelning. Den är liten och har en undanskymd placering. iTalk Recorder har en stor röd, mycket tydlig knapp som startar, pausar och stoppar inspelning. Det, och möjligheten att ställa in ljudkvalitén, är dess styrka. Det går även att skriva anteckningar till inspelningarna samt fortsätta på tidigare inspelningar i iTalk. Det går inte i Röstmemon.  I övrigt är programmen ganska lika varandra.

Om du inte nöjer dig med att skicka filer med e-post finns det en klient för PC och Mac som du kan använda för att föra över högkvalitativa AIFF-filer via trådlöst nätverk.

iTalk finns i två versioner. Standard-versionen är gratis och reklamfinansierad. iTalk Recorder Premium kostar 15 kronor. Den har lite tydligare kontroller för uppspelning av sparade inspelningar samt möjlighet att snabbspola framåt och bakåt.

Griffin Technology är företaget som har utvecklat applikationen.