Applikationer

iGoogDocs - ta med dig Google Documents

2010-04-13 15:11 #0 av: Niklas

Det finns många program som kan läsa Google Docs i iPhone. iGoogDocs kan även redigera dina dokument och det för bara 7 kronor.

iGoogDocs

Det som är bra med Google Documents är att det finns tillgängligt överallt där du har en dator med internetanslutning. Med iGoogDocs kan du också läsa alla dokumenten i telefonen och redigera dem.

Nu är en iPhone-skärm kanske inte bästa platsen att redigera stora kalkylark, men i brist på annat kan det ibland vara bra. Programmet är bra på att efterlikna utseendet dokumenten har på nätet.

Programmets huvudfunktioner är att visa alla dokumenttyper i Google Docs, att redigera kalkylblad och ordbehandlingsfiler och att skapa och redigera textfiler. Det går även bra att hämta filerna till iPhone. Gör du det finns det bland annat möjlighet att konvertera dem till pdf-format, något som kan vara praktiskt om du ska skicka dem vidare.

Det finns nackdelar med "officepaket" i telefonen. Det blir ofta väldigt smått och pilligt att arbeta mycket med filer. Det går att välja både liggande och stående format, men det hjälper inte alltid. Gränssnittet är inte heller helt självklart. För att redigera ordbehandlingsdokument måste du först markera den text du vill ändra och sen välja redigera. Jag tror att en duktig gränssnittsdesigner skulle kunna förbättra en del.

iGoogDocs kostar 7 kronor, vilket är ett av de biligaste program jag har sett som kan redigera filer i Google Documents. De säger att priset gäller under en begränsad period. Passa på nu om du behöver ett sånt här program. Det finns en lite-version som är gratis. Där går det inte att redigera filer.

Jade Software utvecklar applikationen.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl
2010-04-13 16:22 #1 av: Niklas

Efter lite mer testande inser jag att redigering av kalkylark går lika bra att göra via Google Docs webbapplikation:

http://docs.google.com

Vänliga hälsningar, Niklas
» Starta en egen sajt på engelska 🎈.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.