2010-03-25 12:25 #0 av: Niklas

Behöver du ibland komma åt filer du har på datorn hemma när du inte är hemma? Eller flytta filer från iPhone till datorn på kontoret? Det är dödsenkelt med HomePipe och det är gratis.

HomePipe1. Hämta HomePipe i App Store. Välj betalversionen (kostar 22 spänn) om du vill slippa reklamen. Annars håller du dig till gratisversionen.

2. Registrera ett konto hos HomePipe. Du behöver bara ange en e-postadress och ett lösenord.

3. Klicka på aktiveringslänken i mailet du får.

4. Installera HomePipe på datorn (finns både för PC och Mac).

5. Starta HomePipe i iPhone och börja bläddra bland dina filer.

Så enkelt är det. Om du inte väljer vilka mappar på datorn du vill dela ut ser du Mina dokument. Annars kan du dela ut vilka mappar som helst. Vill du komma åt filer från flera datorer får du göra om steg 4 för varje dator.

Du kan flytta filer åt båda håll, det vill säga till och från iPhone. Det går även bra att flytta bilder du har tagit med iPhone till datorn. Du kan skapa nya mappar som du sorterar filerna i på iPhone.

HomePipeI HomePipe kan du öppna och läsa diverse filtyper. Bland annat Microsoft Word, Excel och Adobe pdf-filer, samt diverse bildtyper.

Kopplingen mellan iPhone och din dator skyddas av stark kryptering.

HomePipe är ett riktigt lättanvänt och smart sätt att dela filer mellan en PC eller Mac och iPhone. Att det dessutom finns en gratisversion gör det till en självklar app att ha om du behöver nå dina datorfiler ibland.

Några direkta svagheter kan jag inte se.

Företaget bakom programmet heter HomePipe Networks.