2010-03-09 11:21 #0 av: Niklas

Det finns mängder av program som håller reda på aktiviteter. Allt från enkla shoppinglistor till avancerad projektadministration. TouchTodo ligger någonstans mittemellan.

TouchTodoI TouchTodo kan du lägga upp projekt med aktiviteter eller aktiviteter utan projekt. Jag använder det som en att-göra-lista och har oftast bara ett projekt som jag kallar "blandat" eller "diverse". Aktiviteterna kan du ge olika prioritet, ändra status för, sätta slutdatum på, lägga in påminnelser för, repetera och sätta etiketter på.

Det finns mängder av funktioner för att sortera och visa projekt och aktiviteter på olika sätt. Det går exempelvis att sortera efter slutdatum, status, slutförda, aktuella, arkiverade och såna som ska vara klara idag, i morgon eller senare. Det går även att sortera efter prioritet eller etiketter. Det räcker förmodligen för de flestas behov.

Har du många projekt och aktiviteter, och tycker att det är svårt att hitta det du söker, finns det en utmärkt sökfunktion som visar träffar så fort som du börjar skriva något.

Möjligheterna att skräddarsy programmet med olika inställningar är omfattande. Du kan få det nästan precis som du vill. Det har även en inbyggd hjälpfunktion som är väl strukturerad. Är det något du inte lyckas med säger företaget som utvecklar programmet att de gärna hjälper till och att de är måna om att få höra användarnas synpunkter.

TouchTodoAktiviteterna kan du synkronisera med Google Kalender. Det går smidigt och fungerar bra. Det finns även en funktion för att säkerhetskopiera dina projekt till Google Docs. Även det fungerar mycket bra. TouchTodo har funktioner för att importera frn och exportera till kalkylblad som OpenOffice Kalkylblad och Microsoft Excel.

Det jag gillar med TouchTodo är att det är rätt avancerat samtidigt som det går att använda det som en enkel att-göra-lista med påminnelser. Man måste inte använda alla finesser och då är de ändå inte i vägen. Det finns ett snabbläge där du bara behöver skriva in ett namn på aktiviteten. Det är jättebra om du kommer på något du måste göra, men inte har tid att fylla i slutdatum och andra detaljer.

Om jag skulle önska något mer av programmet är det att det gick att synka med Google Tasks. Det går inte. På det stora hela är det ett mycket bra program som är snyggt och lättanvänt.

TouchTodo finns i två versioner, en gratis och en som kostar 22 kronor. Skillnaden mellan versionerna är att gratisversionen har en begränsning av antal aktiviteter den tillåter.

Företaget som utvecklar programmet heter Chen's Photography & Software.