Applikationer

iMindMap Mobile - tankekartor för iPhone

2010-02-23 15:55 #0 av: Niklas

Det finns ett antal applikationer för att skapa mindmaps till iPhone. Det som skiljer den här från övriga, är att den är utvecklad i samarbete med Tony Buzan, mannen som uppfann mindmapping.

iMindMapMindmapping är en anteckningsteknik som passar många bättre än vanliga linjära anteckningar. Tanken är att vi minns bilder bättre än ren text.

I iMindMap är det lätt att skapa mindmaps. Välj en startpunkt, markera den med fingret, dra ut en gren och skriv ett stödord på den. Fortsätt så tills du har fått med allt du vill. Programmet ser till att alla grenar får olika färg, att texterna får plats och att grenarna inte överlappar. Det går att redigera det mesta efteråt.

Jag gillar iMindMap. Det är väldigt lätt att använda, det blir riktigt snyggt och färgglatt. Vill du kan du exportera din färdiga mindmap via mail. Den skickas som en .imm-fil, vilken kan läsas av iMindMap för PC. Tyvärr går det inte att exportera i några vanliga bildformat, men i och med att iMindMap för iPhone är gratis förstår jag tanken bakom det.

Det finns en inbyggd hjälpfunktion i programmet. Där står korta beskrivningar av hur man gör alla vanligt förekommande saker.

Företaget bakom iMindMap heter Buzan Online

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2010-02-25 17:25 #1 av: Niklas

Ett alternativ till iMindMap är SimpleMind Xpress.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.