Annons:
Etiketterapparartiklar
Läst 6082 ggr
Niklas
2010-02-23 15:55

iMindMap Mobile - tankekartor för iPhone

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det finns ett antal applikationer för att skapa mindmaps till iPhone. Det som skiljer den här från övriga, är att den är utvecklad i samarbete med Tony Buzan, mannen som uppfann mindmapping.

iMindMapMindmapping är en anteckningsteknik som passar många bättre än vanliga linjära anteckningar. Tanken är att vi minns bilder bättre än ren text.

I iMindMap är det lätt att skapa mindmaps. Välj en startpunkt, markera den med fingret, dra ut en gren och skriv ett stödord på den. Fortsätt så tills du har fått med allt du vill. Programmet ser till att alla grenar får olika färg, att texterna får plats och att grenarna inte överlappar. Det går att redigera det mesta efteråt.

Jag gillar iMindMap. Det är väldigt lätt att använda, det blir riktigt snyggt och färgglatt. Vill du kan du exportera din färdiga mindmap via mail. Den skickas som en .imm-fil, vilken kan läsas av iMindMap för PC. Tyvärr går det inte att exportera i några vanliga bildformat, men i och med att iMindMap för iPhone är gratis förstår jag tanken bakom det.

Det finns en inbyggd hjälpfunktion i programmet. Där står korta beskrivningar av hur man gör alla vanligt förekommande saker.

Företaget bakom iMindMap heter Buzan Online


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
Niklas
2010-02-25 17:25
#1

Ett alternativ till iMindMap är SimpleMind Xpress.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: