Tips

Förläng batteritiden i iPhone

2010-03-02 19:34 #0 av: Niklas

Om du vill att din iPhone ska klara sig så länge som möjligt mellan laddningarna finns det en mängd saker att tänka på.

BatteriUndvik värme

Direkt solljus, och värme över huvud taget, är skadligt för batteriet. Det gör inte bara att laddningen försvinner snabbare. Det kan även förkorta batteriets totala livstid avsevärt. Den optimala arbetstemperaturen för din iPhone är rumstemperatur (omkring 22 grader). Om den är avstängd kan du lagra den mellan -20 rader Celsius och 45 grader Celsius.

Använd alltid senaste programvaran

Telefonens operativsystem förbättras ständigt och det gör att batteritiden blir längre. Se därför till att alltid ha senaste versionen av iPhone OS. Koppla telefonen till datorn, öppna iTunes, välj din telefon under Enheter. Klicka på Leta efter uppdatering. Om det finns en nyare version väljer du Uppgradera.

Välj rätt inställningar

Minska användning av platstjänster

När telefonen använder GPS:en (exempelvis i kartor) minskar batteritiden. Välj Inställningar > Allmänt och avaktivera Platstjänster för att spara batteriet, eller använd dem bara vid behov.

Minska användning av notiser

En del program använder Apple Push Notification. Facebook kan till exempel tala om att du har fått nya meddelanden genom att visa ett pop-up-fönster. Välj Inställningar > Notiser och avaktivera dem.

Uppdatera program mer sällan och undvik push för e-post

Bland annat e-post-program kan ställas in att automatiskt hämta nya meddelanden med vissa intervall. Det drar mer batteri. I stället kan du hämta meddelanden vid behov inifrån programmen. Vissa e-postservrar kan ställas in att automatiskt skicka ut nya meddelanden. Även det drar mer batteri. Välj Inställningar > Mail, kontakter, kalendrar och avaktivera push och välj Manuellt under Hämta.

Minska användning av spel

Spel och andra program som använder skärm och ljud mycket drar mer batteri. Använd dem så lite som möligt.

Stäng av Wi-Fi och Bluetooth

Både Bluetooth och Wi-Fi använder telefonens inbyggda radiosändare. Det drar batteri och är onödigt om du inte behöver dem. Avaktivera dem genom att välj Inställningar > Wi-Fi och avaktivera. Välj Inställningar > Allmänt > Bluetooth och avaktivera det.

Utnyttja flygplansläget

När telefonen är standby används sändaren. Ju sämre täckningen är, desto mer batteri drar telefonen. Om du är på platser utan täckning eller där täckningen är dålig kan du stänga av sändaren och spara batteri. Välj Inställningar och aktivera Flygplansläge.

Minska ljusstyrkan

Skärmen drar mer batteri ju starkare den lyser. Sänk styrkan så sparar du ström. Välj Inställningar > Ljusstyrka och dra reglaget till vänster för att minska ljusstyrkan. Om du aktiverar automatisk ljusstyrka anpassas den efter det omgivande ljuset. Välj Inställningar > Ljusstyrka och aktivera Automatisk ljusstyrka.

Stäng av equilizern

iPod har en inbyggd equilizer som kan förbättra ljudet. Det drar mer ström. Avaktivera den om du vill spara batteri. Välj Inställningar > iPod > EQ och avaktivera den.

Stäng av 3G

3G-nätet drar mer ström än GPRS och Edge. Om du stänger av 3G när du inte behöver det (för att surfa) spar du batteriet. Det går fortfarande att ringa och ta emot och skicka meddelanden. Välj Inställningar > Allmänt > Nätverk och avaktivera 3G.

Lås telefonen när du inte använder den

Skärmen drar mycket ström. Genom att stänga av iPhone när du inte använder den riskerar du inte att skärmen väcks till liv eller är igång onödigt länge. Tryck på Väcknings-/viloknappen. Säll även autolåset på en kort tid för att spara ström. Välj Inställningar > Allmänt > Autolås och välj en så kort tid som möjligt.

Ladda regelbundet

Telefonens batteri behöver användas för att inte förlora kapacitet. Se till att ladda och ladda ur den helt minst en gång varje månad.

Som sagt, de här tipsen har till syfte att batteriet ska räcka så länge som möjligt. Vill du i stället ha så roligt som möjligt kan du i stort sett göra tvärt om. Flört

Källa: Om iPhone-batterier

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2010-04-07 21:20 #1 av: HarrietKiara

Många bra tips! De ska provas. Glad

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

Anmäl
2010-04-07 21:25 #2 av: carmas

Inte 100 på att detta är fungerande, men om du vill ladda din mobil snabbare så kan du också använda flygläge! När jag testade det gick det betydeligt mycket snabbare, Värt att testa iaf.

Bra punkter där Niklas!

 

Anmäl
2010-04-07 22:50 #3 av: Niklas

#2: Bra tips. I och med att den drar mindre utan sändare stämmer det säkert. Lägg gärna in det som ett eget tips i gruppen tips.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2010-08-03 15:38 #4 av: AlbaStiffler

Fick tipset av en mobilförsäljare att ha fix ljusstyrka samt på lite lägre än max (dvs ej Automatisk ljusstyrka) för att snabba upp telefonen med om man tycker den är seg. Samt att starta om den då och då.

Anmäl
2010-12-20 15:24 #5 av: VeganGeek

Många bra tips,

fast lite trist är det att undvika sina spel det förstör ju vitsen med att ha spel. Skrattande

Jag är lite tveksam hur det där med att stänga av 3G fungerar för oss som ringer med Tre, eftersom de bara har 3G nät. Nu är visserligen GPRS och Edge nya bekantskaper för mig, men jag hittar dem inte under nätverk eller någon annanstans för den delen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.