Applikationer

Bättre bilder med kameran

2010-02-02 16:53 #0 av: johan

iPhone har inte direkt gjort sig känd för att ha en bra kamera, men det finns några tips för gör dina bilder bättre.

KameraProblemet med kameran är dels rent hårdvarumässigt. Endast 3 megapixel känns rätt ynkligt år 2010, men just det går så klart inte att ändra på. Det man kan ändra på är att använda några enkla knep för att få bättre fokus, ljus och stabilitet.

Fokus och ljus

För att bestämma var fokus ska vara klickar du på skärmen. Då ställer kameran in fokus där du pekar och anpassar även ljuset efter den punkten. För nästan alla motiv utom landskapsmotiv så gör detta underverk.

Bättre skärpa

Ett enkelt knep för att få bättre skärpa är att trycka och hålla ned på kameraknappen. Medan du håller den nedtryckt komponerar du bilden och trycker på skärmen för att ställa in fokus och ljus. När du är redo släpper du kameraknappen igen för att ta bilden.

 

Anmäl
2010-02-04 15:15 #1 av: Niklas

Det där att man kan hålla slutarknappen intryckt medan man komponerar visste jag inte om. Smart.

Mitt bästa tips är att testa lite olika kameraprogram. De är bra på olika saker. Eftersom jag tycker att det medföljande programmet är ganska långsamt gillar jag Gorillacam som tar bilden nästan direkt när du trycker på knappen. En annan bra sak med det är att du kan klicka var som helst på skärmen när du vill ta bilden.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2010-02-04 19:41 #2 av: korseett

Tack för infon. Jag använder vanlig digitalkamera mest men har inte den alltid till hands. Bra att veta om hur man kan få bättre kort.

Anmäl
2010-02-04 19:53 #3 av: Niklas

En annan bra grej med Gorillacam är att den har ett vattenpass upptill så att man ser att kameran är horisontell.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2010-02-05 11:56 #4 av: FredrikN

Har aldrig förståt varför man vill ta bilder med mobilen. Bilderna blir ju aldrig bra. Rätt grejer till rätt saker istället.

Använder min Nikon D60 när jag ska ta bilder.

Anmäl
2010-02-05 12:30 #5 av: Niklas

#4: Är det inte det som är rätt grej till rätt sak då, att ta en bild när tillfället finns och med den kamera som finns tillgänglig? Det blir inte tekniskt hög kvalitet, men ofta är en dålig bild av ett unikt tillfälle bättre än ingen bild.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2010-02-05 12:34 #6 av: FredrikN

#5. Så kan ju också se det,, men jag blir aldrig nöjd med resultat med en mobilkamera. Kanske är jag som är kass men det är så jag ser på saken.

Mvh

Fredrik

Anmäl
2010-02-05 12:40 #7 av: Niklas

#6: Du kanske använder bilderna på ett annat sätt. Jag använder dem för uppdatering om vad jag gör i Facebook, skickar med MMS för att visa något och ibland för blogginlägg på iFokus.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.