Applikationer

Sleep Cycle väckarklocka

2010-01-20 18:02 #0 av: Niklas

Sleep Cycle Alarm Clock är en ovanlig väckarklocka. Tanken bakom programmet är att du ska bli väckt när du sover som lättast. Meningen är att du ska känna dig mindre trött när du vaknar då.

Sleep Cycle 1Med hjälp av rörelsesensorerna i iPhone känner programmet hur du rör dig under natten. Rörelserna återspeglar vilket sömnstadie du befinner dig i.

Innan Sleep Cycle kan väcka dig vid rätt tid måste du lära det hur du sover. Det gör du genom att låta det registrera dina rörelser under tre nätter. Därefter kan det väcka dig inom en halvtimme från den tid du egentligen ska gå upp.

Ställer du det på väckning klockan 07.00 kan det väcka dig någon gång mellan 06.30 och 07.00. Det väljer den tid då det tycker att du verkar sova som lättast. Du kan se statistik över din sömn med grafer som visar hur sömnen har sett ut, natt för natt.

För att Sleep Cycle ska känna dina rörelser ska du placera iPhone under lakanet i hörnet av sängen, bredvid kudden. Det finns en tydlig instruktion med bild i programmet.

Sleep Cycle 2Efter att ha använt programmet några dagar tycker jag att det har känts lite lättare att vakna på morgnarna. Om det är psykologiskt eller fysiskt vet jag inte. Det spelar kanske ingen roll heller.

Sleep Cycle kostar 7 kronor.

Företaget som har utvecklat Sleep Cycle heter LexWare Labs AB.

 

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2010-01-20 19:05 #1 av: johan

Har du fått kläm på om detta fungerar för alla typer av madrasser? Kan tänka mig att en lite tjockare madrass rör sig mer än om man sover på en skummadrass på golvet.

 

Anmäl
2010-01-20 19:25 #2 av: Niklas

Det ska vara en bäddmadrass. Den enda sort madrass det står att det inte fungerar med, är Tempur och liknande material som absorberar rörelserna.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2010-01-20 19:27 #3 av: Niklas

Det finns för resten ett testläge man kan använda och testa att den registrerar rörelser när man vänder sig. Det piper så fort den registrerar.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2010-02-05 19:27 #4 av: korseett

jaha då sket det sig för jag har tempur- typiskt. fin grej annars

Anmäl
2010-02-06 00:19 #5 av: Magster

#4 Samma här, ingen spänst i min madrass inte. Flört

Maggan, mgfotografi.webb.se
Medarbetare på Hästfoto.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.