Applikationer

EveryTrail

2010-01-20 12:19 #0 av: johan

EveryTrail är det ultimata verktyget för dig som gillar friluftsliv. Med ett rikt community där andra delar med sig av sina utflykter, seglatser eller cykelturer har du alltid något att göra.

Till skillnad från mer specialiserade träningsprogram som t ex RunKeeper är Everytrail mer för friluftsmänniskan. Här är det inte lika stort fokus på hastighet och kilometrar utan mer kring själva utflykten.

Förutom de vanliga funktionerna som att spela in sin rutt med hjälp av GPS och se denna på karta är det i Everytrail lika enkelt att du tar bilder som kopplas till kartan. Till varje utflykt skrivs med fördel en berättelse och tips. Under turens gång kan du lägga till "way points" för att beskriva utvalda platser bättre, t ex en grillplats eller ställe med fin utsikt.

Direkt från telefonen kan du ladda upp din tur till Everytrails webbplats och dela karta, bilder och berättelsen med andra.

Från telefonen kan du även söka efter andra turer i närområdet och spara dom till telefonen.

På webbplatsen kan man lägga till turer och personer som favoriter så att man snabbt kan hitta tillbaka till turer man är nyfiken på. Tyvärr visas inte dessa favoritturer i telefonen vilket känns som en stor miss. Man kan däremot söka fram samma tur i telefonen och lägga till bland ens sparade turer, så det går att lösa. Men bättre synkning även för favoriter mellan webbplats och telefon hade varit bra.

>> Ladda ned EveryTrail 3

>> Everytrail.com

 

Anmäl
2010-01-20 12:49 #1 av: Niklas

Det där verkar vara vad jag är ute efter. Jag tar nästan alltid bilder när jag är ute och ett program som inte kan hantera det utan att rutten nollställs är inte intressant. Jättebra.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2010-01-29 13:21 #2 av: Niklas

Nu har jag testat en del. Det funkar riktigt bra. Jag har mätt upp alla våra vanliga promenader. Kul att man kan ta bilder som automatiskt läggs ut längs rutten när man sparar den.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2010-02-06 22:59 #3 av: johan

Nu har det kommit en uppgradering som gör att man kan synka mer från webbplatsen till telefonen, bland annat just favoriter som jag saknade.

I gratisversionen ser man tre synkade trips, men i betalversionen finns ingen begränsning för det.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.