Applikationer

RunKeeper

2010-01-19 22:40 #0 av: johan

Om du vill göra din träning lite roligare och lite mer effektiv är RunKeeper en perfekt kompis.

RunKeeper är förmodligen min stora favorit vad gäller ren träning. Programmet finns i en bantat gratisversion och en Pro-version som innehåller mycket godbitar. Pro-versionen kostar dock 75 kr vilket i AppStore-sammanhang är mycket, men för mig har det varit värt det.

Båda versionerna har grundläggande funktioner som att mäta distans och hastighet. De kan visa hela rundan på karta. Under tiden du springer kan du få resultatet nedbrutet per kilometer och annn kul statistik. När man är klar med träningen kan resultatet laddas upp på RunKeepers webbplats.

De uppladdade träningspassen kan både vara privata eller publika och det går att dela till Facebook och Twitter direkt från applikationen. På webbplatsen ser man ytterligare statistik som snitthastigheten för varje enskild kilometer.

Det som gjort att jag verkligen satsade på Pro-varianten är att man får feedback i hörlurarna medan man tränar. Man kan välja om man vill ha feedback t ex var femte minut eller vid varje kilometer. Man får höra hur långt man sprungit, total tid och snitthastighet.

Det finns även färdiga träningspass för t ex intervallträning, 20-minutersrunda, etc. Det går lätt att skapa egna träningspass.

>> Ladda ned RunKeeper Free

>> Ladda ned RunKeeper Pro

Anmäl
2010-01-20 09:17 #1 av: Niklas

Jag har funderat över något sånt program. Just det där att kunna se hur långt man har rört sig är bra. Ofta promenerar vi inte på uppmätta spår.

Plockar den musiken från iTunes eller kan man köra Spotify medan man har programmet igång?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2010-01-20 10:31 #2 av: johan

För promenader skulle jag hellre använda EveryTrail (kommer en artikel om det också).

I Pro-versionen kan du komma åt spellistor från iPoden eller slumpa all musik. Personligen tycker jag det är en meningslös betalfunktion, för man kan precis lika gärna sätta på rätt musik först och sedan starta RunKeeper så spelar den musiken du hade på. Jag lyssnar nästan alltid på talböcker när jag är ute och springer.

Du kan inte använda Spotify samtidigt eftersom iPhone bara tillåter att ett program är igång åt gången.

 

Anmäl
2010-01-20 11:48 #3 av: Niklas

Okej. Då väntar jag på artikeln om EveryTrail. Glad

Vänliga hälsningar, Niklas
» Ta med iFokus på semestern. Ny app för iOS och Android.

Anmäl
2011-03-21 11:24 #4 av: Rosino

Numera går det att lyssna på Spotify fast Runkeeper är igång Glad

Anmäl
2011-03-21 11:44 #5 av: Stephanie

Det beror nog på att multitasking funkar på fyran Glad

Anmäl
2011-03-23 18:46 #6 av: Rosino

Jag har inte fyran, jag har 3GS Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.