Nyheter

iOS 5 i ett nötskal - det viktigaste att veta

2011-06-06 21:55 #0 av: Niklas

Apple har presenterat iOS. Här är en sammanfattning av det viktigaste att veta om nästa version av operativsystemet.

Statistik för iOS, i-enheter och nedladdningar

Apple har sålt mer än 200 miljoner i-enheter. De har 44 procent av marknaden. 25 miljoner iPad har sålts hittills. 15 miljarder låtar har sålts via itunes. Därmed är Apple världens största återförsäljare av musik. iBooks har sålt 130 miljoner böcker. 14 miljarder appar har laddats ner från App Store. Det finns 90.000 appar till iPad och 425.000 totalt. iOS har 50 miljoner användare av Game Center. Xbox Live har 30 miljoner användare.

Nyheter i iOS 5

iOS 5 har över 200 nya funktioner och 1.500 API:er.

Notiser har fått ett nytt gränssnitt: Notification Center. Svep ner från toppen av skärmen i iOS 5 så öppnas Notification Center. Där finns SMS, missade samtal, nya mail och mycket annat. Notiser visas också på låsskärmen.

iOS 5 får ett tidningsställ (newsstand) med mängder av tidningar som det går att prenumerera på. De tidningar du prenumererar på sköter sig själva. När det kommer nya nummer hämtas de automatiskt i bakgrunden så att de finns där nästa gång du öppnar din iPhone eller iPad.

I iOS 5 kommer Twitter att integreras mycket mer. Youtube, Kamera, Album och Safari kommer till exempel att ha kopplingar till Twitter så att det blir mycket enklare att Twittra när du hittar något intressant.

Mobila Safari får Läsare, som sedan tidigare finns i Safari för Mac och Windows. Där kommer även en läslistefunktion att finnas. Där kan du lägga artiklar du vill läsa senare. De synkas automatiskt mellan alla dina Safari (Mac, iPhone, iPad, iPod, Windows). Läsaren kan också hantera artiklar som är uppdelade på flera sidor. De läggs automatiskt ihop till en artikel. Safari får tabbar.

Med iOS 5 kommer appar att uppdateras utan inblandning av iTunes eller en dator, något många har frågat efter.

Påminnelser (reminders) är en ny funktion. Den påminner om saker du ska komma ihåg och platser du ska komma ihåg dem på. en kan synka med kalendern.

Kamera-appen i iOS 5 har redigeringsmöjligheter. Det går att låsa auto-fokus, auto-exponering och använda röda-ögon-reducering. På lås skärmen kan du snabbt nå kameran genom att trycka två gånger på hem-knappen och välja kameran. Även om kameran är låst. Det går däremot inte att titta på bilder i fotoalbumet utan att först låsa upp enheten. Knappen för att höja volymen kan användas som avtryckare.

Tangentbordet i iOS 5 kan delas så att det passar bättre för den som gillar att skriva med tummarna på iPad.

Det kommer att finnas en global ordbok som utvecklare kan använda i sina program.

I mail finns det rik textformatering med fetstil, kursivering och understrykning.

iMessage är en ny meddelandeservice som fungerar mellan alla iOS-enheter. Den hanterar text, bilder, filmer, kontakter och gruppmeddelanden samt har stöd för läskvitton. iMessage fungerar både över 3G och trådlösa nätverk och har kryptering av kommunikationen.

iOS 5 har inställbara vibratorsignaler.

iOS 5 släpps i höst och kommer att stödja samma enheter som iOS 4.

Läs mer på Apples hemsida:

iOS 5

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2011-06-07 07:26 #1 av: Niklas

Jag har kompletterat artikeln med en mängd ny information om iOS 5.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2011-10-07 20:07 #2 av: Michaela-N

Precis en artikel jag behövde! Tack!


Anmäl
2011-10-08 07:36 #3 av: Niklas

Så bra. iOS 5 släpps på onsdag den 12:e oktober.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.