Appar

Göra egna appar

2010-11-26 18:44 #0 av: Michaela-N

Läste om någon här som gjort en egen app. Hur gör man det? Inget jag tänkt göra men det låter spännande! Kostar det något?


Anmäl
2010-11-28 20:35 #1 av: Niklas

Det finns många sätt.

Ett är att registrera sig som utvecklare hos Apple. Då får man möjlighet att hämta ner ett helt utvecklingspaket med allt som behövs för att programmera appar. För att använda det måste man ha en Mac.

Ett annat är att använda Game Salad. Det är ett paket som du kan bygga spel med. Det är enklare att använda, men samtidigt mer begränsat.

Du kan läsa mer i gruppen Utveckling till vänster nedanför inläggslistan.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Besök iPad for Work om du vill använda iPad på riktigt.

Anmäl
2010-12-01 16:14 #2 av: Zpookey

För att göra appar till iOS(iPhone/iPad/iPod touch) så krävs det att du använder en Mac.
Du måste sedan registrera dig som utvecklare.
Det är gratis att bli utvecklare och tanka hem verktyget som behövs för att skapa applikationer, men för att kunna testa applikationerna på en riktig iOS-enhet och ha möjligheten att sälja appen i Appstore så måste man betala en årsavgift på c:a 700:-

Betalar man inte avgiften kan man bara testa sin applikation på en iPhone/iPad-simulator på datorskärmen men inte "på riktigt".

Här finns info om de olika utvecklarnivåerna

Och här kan du registrera dig gratis för att testa utvecklingsprogramvaran och iPhone/iPad-simulatorn

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.