2015-08-16 08:39 #0 av: [Jens]

En amerikansk domstol av avslagit Samsungs senaste överklagan i den ständigt pågående rättsliga kampen mellan Apple och Samsung. Det hjälper inte att flera stora bolag ställer sig bakom Samsung.

Under gårdagen avslog en amerikansk domstol en överklagan från Samsung i ett pågående rättsfall mellan den koreanska jätten och konkurrenten Apple. Överklagan gällde beloppet på ett skadestånd på sammanlagt 548 miljoner dollar (motsvarande 4,64 miljarder kronor) Samsung ålagts att betala Apple. Detta rapporterar San Jose Mercury News. Finns mer att läsa genom att klicka på länken nedan:

http://www.99mac.se/artikel/7458-domstol-avslar-samsungs-overklagan

I slutändan vann Apple stort, dock ej på alla punkter och inte för alla Samsungs enheter. Juryn ansåg att Samsung hade gjort intrång på samtliga av Apples patent för handhavande samt tre av de fyra designpatenten. De förstnämnda patenten handlar om funktioner i mjukvara, som den elastiska effekten i att dra i något som studsar tillbaka och att nypa för att zooma. Finns mer att läsa genom att klicka på länken nedan:

http://www.99mac.se/artikel/2981-rattegangen-i-usa-avklarad-samsung-stor-forlorare

Hur detta kommer att drabba Samsung återstår att se men rätt ska vara rätt för jag kan hålla med om att deras senaste telefoner är otroligt likt Apples telefoner.