2015-09-20 09:06 #0 av: [Jens]

Nytt system kan tyvärr även betyda uppdateringsbekymmer. Miljoner användare sitter som hökar och vill uppdatera till den senaste versionen samtidigt och då kan det skapa problem vilket det har gjort för många.

Nu har man upptäckt en elak bugg som gör att telefonen blir låst och fastnar vid uppdatering till iOS 9 och Apple support är medvetna om detta och blir nerringda av arga och besvikna användare med all rätt.  Det jag har fått höra så drabbar det mer personer som har äldre version än iPhone 5s.

Apple support har dock en lösning på detta och ber användaren att göra följande:

1. Anslut din Iphone till en dator med den senaste versionen av Itunes. OBS! Väldigt viktigt att ha senaste versionen installerad!!

2. Klicka på din enhet i Itunes. Om den inte dyker upp kan du tvinga den att starta om först genom att hålla nere låsknappen och hemknappen samtidigt i 10 sekunder, tills Apple-ikonen dyker upp.

3. Återställ från den senaste backupen. Om du inte har gjort någon backup i Itunes på länge kan du göra en manuellt först, trots att enheten är låst. När du återställer från den ska problemet vara löst i alla fall.

Om inte ovanstående försök fungerar så gör nedanstående instruktion. Försätt enheten i DFU-läge och därefter prova att återställa till backupen.

1. Glöm inte att först göra en manuell backup i Itunes om du inte har gjort en nyligen!

2. Försätt enheten i DFU-läge. Håll nere på/av-knappen i tre sekunder. Håll sedan nere hemknappen tillsammans med på/av-knappen (utan att först släppa den senare) i 10 sekunder. Släpp på/av-knappen men fortsätt hålla nere hemknappen i ytterligare 5–10 sekunder, tills Itunes meddelar att den har hittat en enhet i återhämtningsläge.

3. Återställ enheten med Itunes.

4. När den är klar måste du låsa upp den med ditt Apple ID om du har ”Hitta min Iphone” påslaget.

5. Återställ från säkerhetskopian i Itunes.

-------

DFU-läge, Device Firmware Upgrade (or Update). Om en återställning av telefonen inte skulle fungera när man använder sig av 'recovery mode' (återställningsläge) så använder man sig av DFU som en sista utväg. När man sätter telefonen i DFU -läge så laddas inte operativsystemet innan ett återställningsförsök görs.