2010-12-07 11:04 #0 av: Niklas

95 procent av de nyheter jag får mig till livs kommer från rss-flöden. Nu har jag hittat en ny favorit-nyhetsläsare för iPad.

River of News

Det traditonella sättet att läsa nyhetsflöden (rss) är att välja en grupp, ögna igenom rubrikerna och dyka in på det som ser intressant ut. I River of News läggs alla nyheter i en lång rad under varandra. Du ser med andra ord inte bara rubrikerna medan du rullar ner i listan, utan hela texterna och eventuella bilder. Det gör de enklare att se vad som verkar intressant, samtidigt som du slipper momentet att byta grupper. Det gör programmet automatiskt när du har läst allt i den senaste gruppen.

En annan sak som kan spara tid, är att programmet kan ställas in att visa nästa nyhet om du exempelvis dubbelpekar på den du just har läst. Allt det här sammantaget gör att du snabbt kan gå igenom hundratals nyheter, något som sparar ganska mycket tid och möda för mig.

Jag tycker om designen av River of News. Funktionerna kommer inte i vägen för läsningen. Det finns kopplingar till Instapaper, Read it Later, Twitter, Facebook, med flera.

För att använda programmet måste du ha ett Google Reader-konto.

Programmet kostar 28 kronor i App Store.

River of News är utvecklat av Idyllic Code.