Annons:
Etiketterapparartiklar
Läst 3651 ggr
Niklas
2010-08-17 13:34

Classic converter - från en enhet till en annan

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jag har provat många program som det här. Det här fastnade jag för därför att det är intuitivt att använda. Dessutom är det gratis.

ConverterVälj inom vilket område du vill göra konverteringen, välj vilken enhet du vill konvertera från, vilken du vill konvertera till och skriv in måttet. Du ser genast det konverterade måttet. Tre tum är ungefär 7,6 centimeter.

De områden du kan välja mellan är accelleration, vinklar, areor, bitar/byte, valutor, densitet, elektriska, energi, kraft, längd, vikt, tryck, hastighet, temperatur, tid, vridmoment och volym. Inom varje område kan du välja en mängd olika enheter att konvertera mellan.

Det finns snabbknappar för några av de vanligaste områdena: längd, area, vikt, temperatur och valuta.

Jag gillar att programmet är så lätt och snabbt att använda. Andra liknande program tar längre tid att ställa in på rätt mätområde eller kräver att jag aktiverar ett textfält för att kunna skriva.

Det här är inte ett program jag använder dagligen, men när jag behöver det är det suveränt. Exempelvis när jag ska fylla luft i bildäcken och mackens pump har andra enheter än de som står i instruktionsboken, eller när jag undrar hur många hektar det går på ett tunnland.

Classic Converter är som sagt kostnadsfritt och reklamfinansierat, men det finns en betalversion som kostar 7 kronor. Då slipper du reklamen upptill.

Hana Mobile har utvecklat programmet.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Annons:
[joab]
2010-08-17 14:44
#1

Tack för bra tips! Den kommer att ersätta min nuvarande konverterare Converter +.

Niklas
2010-08-17 15:14
#2

Ja, Converter Plus är jag inte så förtjust i. Det är lite bökigt att hoppa mellan olika omvandlingsområden.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: