Applikationer

Vad heter låten? Fråga Shazam

2010-04-12 13:17 #0 av: Niklas

Händer det att du hör en låt på radion och undrar vad det är för något? Nu behöver du inte undra längre.

ShazamShazam identifierar låten åt dig. Du får veta vilken artist eller grupp det är, vad låten heter och vilket album den finns på. Allt du behöver göra är att starta Shazam, peka på Tag Now och hålla iPhone mot högtalaren några sekunder. Programmet spelar in ljudet och jämför det mot sin databas. Sen presenteras svaret tillsammans med en bild av albumet.

När du hittar din låt kan du välja att köpa den i iTunes via en länk i programmet. Det finns även kopplingar till Twitter, Facebook och Youtube. Är du en riktig musikentusiast hittar du länkar till turnéinformation, discografier och biografier också.

Det verkar inte som om all svensk musik finns med. Jag testade med Sonja Alldén. Det kände den inte igen. Programmet klarar av inspelad musik. Däremot går det inte att nynna en bit och tro att det ska fungera.

Shazam finns i flera versioner. Om du är som jag, och bara undrar över någon låt då och då, klarar du dig med gratisversionen. I den får du fem frågor per månad. Den finansieras med reklam. Har du fler frågor än så är det Shazam Encore som gäller. Det kostar 38 kronor.

Shazam Entertainment heter företaget som utvecklar Shazam.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2010-04-13 06:06 #1 av: Zpookey

Funkar inte med iPhone OS 4 än...tyvärr :(

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.