Etikettertipsartikel
Läst 9163 ggr
Niklas
2014-04-23, 12:09

Maximera batteritiden i iPhone så här

1. Stäng av platstjänster och bakgrundsuppdatering för Facebook

Det har visat sig att Facebook är en tjuv när det gäller att förbruka batteri i iPad och iPhone.

Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster och se till att inte Facebook är valt. När du ändå är här kan du avaktivera platstjänster för allt annat du inte måste ha.

Gå till Inställningar > Allmänt > Bakgrundsuppdatering och se till att inte bakgrundsuppdatering för Facebook är valt här heller. Gör samma sak med andra appar som du lika gärna kan uppdatera för hand, exempelvis mail-appar.

2. Stäng inte appar för hand

iOS tar hand om det automatiskt när det behövs. När du stänger dem (dubbelklickar på hem-knappen och sveper uppåt på app-miniatyren så att den försvinner) tas de bort ifrån iPads RAM-minne. Det betyder att när du öppnar dem igen måste de laddas på nytt och det förbrukar mer minne än du vinner på att stänga dem eftersom de stängs om det behövs. Dessutom körs inte apparna i bakgrunden. iOS lagrar bara en bild av var du lämnade dem.

3. Avaktivera push för mail

Mail-push (att du får veta när varje mail kommer in) kan förbruka mycket batteri beroende på hur det är inställt på servern. Bland annat i Exchange är det vanligt att batteriet tar slut snabbt när push är aktiverat.

Gå till Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar > Hämta nya data och ändra till Hämta för alla konton. Sen kan du välja längst ner i samma bild hur ofta mail ska hämtas (varje kvart, halvtimme, timme eller manuellt).

Om du inte upplever att det här påverkar batteritiden kan du ändra tillbaka till Push ifall du tycker det är en nödvändig funktion.

4. Aktivera flygplansläge när täckningen är dålig

Dålig mottagning drar mer kraft och det märker du snabbt på batteriet när täckningen är dålig. Vill du spara batteri i de lägena är det en bra idé att aktivera flygplansläge så länge som du inte behöver ha tillgång till datatrafik och telefon. Slå av flygplansläget när du ska ringa eller uppdatera appar.

Gå till Inställningar > Flygplansläge.

Tipsen ovan kommer från artikeln iOS Battery Drain — Overthought" rel="noopener noreferrer" target="_blank">The ultimate guide to solving iOS battery drain av Scotty Loveless.

Vänliga hälsningar, Niklas

Ha en bra dag! 🎈www.runkartan.se

[Tuulikki]
2014-04-23, 20:13
#1

Bra tips! Visste inte det om Facebook. Får hoppas det hjälper👍

Niklas
2014-04-24, 07:02
#2

Det om Facebook är nog rätt nytt. Jag tror inte det har varit så hela tiden.

Vänliga hälsningar, Niklas

Ha en bra dag! 🎈www.runkartan.se

Bribul
2014-10-01, 13:11
#3

Gjort all ovanstående innan jag gav mig ut på motionsrundan med Runkeeper som drar mycket batteri. Och det hjälpte! Tack för tipset!

[Jens]
2014-10-01, 19:21
#4

Väldigt bra sammanfattat och bra att du delade med dig även om jag visste om det sen tidigare…. ;)

Upp till toppen