Etikettipad
Läst 3025 ggr
johan
2011-07-31, 23:01

Läsa böcker på iPad

Under semestern har jag läst en hel del böcker både själv och för barnen på min iPad. Jag gillar det verkligen mer och mer!

Bilderböcker kan ibland vara lite märkligt formaterade då pappersversionen ofta har bild på ena uppslaget och text på det andra, men i eboksläsare ser man bara en sida åtgången istället för två. Böcker som innehåller mer text och mindre bilder fungerar ofta bättre.

Småbarnsböcker som t ex Stina Wirsens böcker fungerar dock väldigt bra.

Efter att ha växlat mellan flera eboksläsare som iBooks, Stanza, Kindle och Bluefire Reader så börjar det nog bli så att jag gillar iBooks och Kindle mest. Böcker blir helt enkelt snyggast där.

Både Kindle och iBooks synkar dessutom var man är, bokmärken och anteckningar mellan olika enheter, så det är riktigt smidigt att läsa både på iPad och iPhone beroende på vad man har med sig.

Böcker man lånar på biblioteket fungerar dock endast i Bluefire Reader.

På Hitta e-boken.se kan du enkelt hitta alla svenska e-böcker, jämföra priser och låna eböcker på biblioteket.

Om du är nyfiken på e-böcker så skriv gärna en fråga här i tråden så ska jag svara bäst jag kan.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Niklas
2011-08-01, 10:40
#1

Jag har också provat ett flertal e-bokläsare och är över huvud taget väldigt förtjust i läsning på iPad. iBooks är min favorit. Både Stanza och Bluefire Reader har en del egenheter som jag inte är så förtjust i.


Vänliga hälsningar, Niklas
Välkommen till Smart hem iFokus. 🎈

johan
2011-08-01, 11:06
#2

Håller med. Största problemet med iBooks är att det inte finns något nattläge och så stör jag mig på att de har som boksidor i högerkanten. Så onödigt.

Mvh // Johan

Född vid 334.00 PPM

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

Upp till toppen